Primair Onderwijs

Onderwijsprogramma’s

Maakbaar Educatie biedt handreikingen voor nieuwe manieren en middelen om jongeren hands-on te laten leren en hun creativiteit en nieuwsgierigheid te bevorderen. Dit doen we door kinderen en leraren in workshops en lesmodellen de techniek van de toekomst te laten ervaren.

Programmeren & robotica

Voor ieder kind is het belangrijk om te begrijpen hoe technologie en onze digitale wereld werkt. Maakbaar Educatie biedt een programma van programmeer en robotica lessen voor leerlingen vanaf groep 5. De lessen omvatten onderwerpen zoals robotica, het maken van apps en websites en 3D printing.

Naast de vaardigheid van het programmeren leren de leerlingen ook vaardigheden zoals creatief en logisch denken, ruimtelijk inzicht, probleemoplossend vermogen, structureren en samenwerken.

Klik hier om een workshop te boeken. 

Ontwerpen en Maken

Maakbaar Educatie biedt voor groep 5-8 van de basisschool lessen waarin ze volgende de ontwerp-cyclus een oplossing voor een maatschappelijk probleem gaan bedenken. Hiervoor hebben ze wetenschappelijke kennis nodig. Om aan die kennis te komen, gaan ze onderzoek doen. In een groepje werken de leerlingen aan een oplossing en maken hier een protype van. De methodiek van ontwerpend leren biedt leerlingen de mogelijkheid om vaardigheden te ontwikkelen zoals samenwerken, probleem-oplossend vermogen, creatief en logisch denken en presenteren.

Klik hier om een workshop te boeken. 

Programma op maat

Het creatieve team van Maakbaar Educatie ontwikkelt voor uw school een (techniek& Wetenschap)onderwijsprogramma op maat aansluitend op de kerndoelen. Ook losse workshop of -series binnen schooltijd of naschool zijn mogelijk. Maakbaar Educatie beschikt over de onderwijskundige en technische kennis en ervaring om voor elke groepsgrootte een inspirerend aanbod te ontwikkelen. Ook bieden we train-de-trainer workshops om leraren hands-on kennis te laten maken met nieuwe technologie en lesmethodes. De lessen kunnen worden gegeven op school, in de makerspace Maakbaar in het centrum van Delft of bij een van onze partners met high-tech faciliteiten.

Klik hier om de mogelijkheden te bespreken. 

Interesse? Laat het ons weten!

Adres:

Sint Agathaplein 4
2611HR Delft