Voortgezet Onderwijs

Programmeren & robotica

Voor ieder kind is het belangrijk om te begrijpen hoe technologie en onze digitale wereld werkt. Maakbaar Educatie biedt een lesprogramma van programmeer en robotica lessen voor Havo en VWO leerlingen. De lessen omvatten onderwerpen zoals robotica, het maken van apps en websites en 3D printing.

Naast de vaardigheid van het programmeren leren de leerlingen ook vaardigheden zoals creatief en logisch denken, ruimtelijk inzicht, probleemoplossend vermogen, structureren en samenwerken.

Maak nu een afspraak!

Ontwerpen en Maken

Maakbaar Educatie biedt voor voor het Have en VWO lessen waarin de leerlingen volgende de ontwerp-cyclus een oplossing voor een maatschappelijk probleem gaan bedenken. Hiervoor hebben ze wetenschappelijke kennis nodig. Om aan die kennis te komen, gaan ze onderzoek doen. In een groepje werken de leerlingen aan een oplossing en maken hier een protype van. De methodiek van ontwerpend leren biedt leerlingen de mogelijkheid om vaardigheden te ontwikkelen zoals samenwerken, probleem-oplossend vermogen, creatief en logisch denken en presenteren.

Maak nu een afspraak!

Programma op maat

Het creatieve team van Maakbaar Educatie ontwikkelt voor uw school een (techniek& Wetenschap)onderwijsprogramma op maat aansluitend op de kerndoelen. Ook losse workshop of -series binnen schooltijd of naschool zijn mogelijk. Maakbaar Educatie beschikt over de onderwijskundige en technische kennis en ervaring om voor elke groepsgrootte een inspirerend aanbod te ontwikkelen. Ook bieden we train-de-trainer workshops om leraren hands-on kennis te laten maken met nieuwe technologie en lesmethodes. De lessen kunnen worden gegeven op school, in de makerspace Maakbaar in het centrum van Delft of bij een van onze partners met high-tech faciliteiten.

Maak nu een afspraak!

Interesse? Laat het ons weten!

Adres:

Sint Agathaplein 4
2611HR Delft